Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Mogelijk meer cholera-besmettingen in Haïti
7 november 2010 |

Mogelijk meer cholera-besmettingen in Haïti

Het Rode Kruis in Haïti verwacht een toename van het aantal cholera-besmettingen als gevolg van de extreme regenval. Door orkaan Tomas regent het onophoudelijk in Haïti. Grote delen van de stad Leogane zijn overstroomd. Ook de hoofdstad Port-au-Prince is niet gespaard gebleven. Al het vuil stroomt via de hoger gelegen straten en open riolen naar de laagst gelegen gebieden van de stad.

 
De uitbraak van de besmettelijke ziekte cholera heeft in Haïti al aan meer dan 500 mensen het leven gekost. Ruim 7300 mensen zijn besmet. Het Rode Kruis deelt per dag 2,5 miljoen liter water uit, maar ook zeep, emmers, waterzuiveringstabletten en hygiënekits. Op scholen, in kerken en op andere plekken waar grote groepen Haïtianen samenkomen wordt voorlichting gegeven.
 
Cholera
Cholera-slactoffers sterven door uitdroging als gevolg van ernstige diarree en braken. Na infectie kan dat soms al binnen enkele uren. Vooral ouderen en kleine kinderen zijn kwetsbaar. Cholera verspreidt zich in Haïti gemakkelijk via water en voedsel, mede door de slechte hygiëne in de tentenkampen.

Regenseizoen
De komende dagen wordt er nog veel regen verwacht. Het regenseizoen duurt nog tot eind november.