Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Mohsin op Wereldreis in Italië: "Ik wil de harde realiteit onder ogen zien"
9 mei 2017 |

Mohsin op Wereldreis in Italië: "Ik wil de harde realiteit onder ogen zien"

​Verhalen delen. Dat is het liefste wat hij doet. Wereldreiziger Mohsin Amdaouech (27) weet dagelijks tienduizenden volgers via sociale media te inspireren, te motiveren en te ontroeren. Deze week is Mohsin met het Rode Kruis in Italië waar hij een opvangcentrum voor vluchtelingen bezoekt.​

Mohsin in vluchtelingencamp.jpg

Mohsin op zijn eerste dag in het opvangcentrum voor vluchtelingen in Italië.
 
“Mensen laten alles en iedereen achter. Ze vluchten uit conflict- en oorlogsgebieden, op zoek naar veiligheid.” Mohsin Amdaouech hoort de aangrijpende verhalen en deelt ze op de social media-kanalen van Mohsin op Wereldreis. 

Waarom met vluchtelingen spreken? 

“Ik wil vluchtelingen zien en spreken over wat zij hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld over hun zware oversteek naar Europa. Maar ook wil ik horen wat hun dromen zijn. Waar kijken ze naar uit?

Waar hebben ze van geleerd? Het zullen stuk voor stuk mensen zijn met indrukwekkende verhalen. Allemaal hebben ze een rugzak met enorm veel bagage. En ik hoop daar in te mogen kijken.”

Harde realiteit onder ogen te zien

Mohsin groeide op in Gouda, doorliep met succes zijn opleidingen en reist inmiddels al een paar jaar de wereld rond. Hij geniet van zijn leven als wereldreiziger. Maar hij wil niet alleen oog hebben voor de mooie kanten van het leven.
 
Dit maakt Mohsin mee op reis.
 
 
 
 
“Tijdens mijn reizen merkte ik dat ik iets mis. Ik wil niet alleen de mooiste plekken op aarde bezoeken. Ik wil meer betekenen voor de wereld. Ik wil de harde realiteit zelf onder ogen te zien.”
 
 
 
 
“Ik vind het mooi om dat te doen via het Rode Kruis, de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Ze bieden direct hulp aan mensen in noodsituaties en in conflict- en oorlogsgebieden.​ Van Somalië of Nepal tot aan Syrië.”
 

Volg Mohsin op Wereldreis

Wil jij Mohsin volgen tijdens zijn bijzondere reis met het Rode Kruis naar Italië?
Volg Mohsin op Wereldreis op:
Snapchat: m.opwereldreis

Artikel delen?