Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nationale actie voor slachtoffers Syrië
25 maart 2013 |

Nationale actie voor slachtoffers Syrië

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) slaan de handen ineen en starten een actie voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. Onder het motto ‘Help slachtoffers Syrië’ is vanaf vanavond Giro555 is geopend om geld in te zamelen voor de Syriërs die direct afhankelijk zijn van hulp. Want meer hulp is keihard nodig. 


Syrië wordt geteisterd door een burgeroorlog. Er vielen al 70.000 doden. Vier miljoen mensen, waarvan twee miljoen kinderen, zijn afhankelijk van hulp. Ze hebben direct medicijnen, voedsel, drinkwater en kleding nodig.  

Uiterst complexe situatie 

“De situatie in Syrië is uiterst complex”, bevestigt Jan Bouke Wijbrandi, voorzitter van de SHO-actie. “We realiseren ons dat hulporganisati​es de oorzaken van de problemen niet weg kunnen nemen. Maar we kunnen de slachtoffers wel helpen, zowel binnen als buiten het land. En zij hebben die hulp nu heel hard nodig. Het is niet altijd makkelijk en in Syrië soms ook gevaarlijk om slachtoffers te bereiken. We doen wat we kunnen. We mogen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Elke dag komen er meer vluchtelingen bij. Het is onze morele plicht om hen te helpen.“

TV-special ‘S.O.S. Syrië!’ 

Onder de titel ‘S.O.S. Syrië!’ is er op maandag 1 april een speciaal tv-programma over Syrië. Het programma is van 20.15 uur tot 21.50 uur te zien op Nederland2 en wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de actie op www.giro555.nl.  
Wilt u weten wat het Rode Kruis in Syrie doet? Bekijk dan hier​ ons dossier. 

​​
giro555-220.jpg