Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis
27 november 2015 |

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis

De Nationale Postcode Loterij zet de samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis voort. Dat hebben de Commissarissen van de Postcode Loterij besloten na een evaluatie in oktober. Het Nederlandse Rode Kruis mag sinds 1996 jaarlijks rekenen op de steun van de Nationale Postcode Loterij. 

Manila March 2011_Filipijnse kindjes 111.jpg

Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie al bijna € 80 miljoen ontvangen voor het verlenen van hulp aan mensen in nood. Dankzij deze steun hebben we het afgelopen jaar tienduizenden kwetsbare families in Syrië van voedsel kunnen voorzien en leren inwoners van de Filipijnen hoe ze zich kunnen voorbereiden op rampen.

Hulp wereldwijd en om de hoek
Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis: “De reguliere bijdrage die we al bijna 20 jaar van de Postcode Loterij en haar deelnemers mogen ontvangen is uniek. De steun is meerjarig en we mogen zelf de besteding bepalen op basis van onze expertise. We zijn dan ook zeer verheugd dat de Postcode Loterij de samenwerking opnieuw met vijf jaar verlengt. Mede dankzij deze structurele steun kunnen we hulp blijven bieden aan mensen in nood. Wereldwijd en om de hoek.” 

Extra bijdrage 
Naast de reguliere jaarbijdrage heeft het Rode Kruis in de afgelopen 20 jaar meerdere keren een extra bijdrage van de Postcode Loterij toegekend gekregen voor specifieke projecten. Zo hebben we in Mongolië 60.000 voormalige nomadenfamilies kunnen voorzien van schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiënevoorlichting. En op de Filipijnen werken we de komende jaren met CARE Nederland en Wetlands International samen met de inwoners van 150 wijken op Mindanao aan rampenpreventie en -voorbereiding. Tot slot ontvingen we begin dit jaar naast de reguliere jaarbijdrage van € 5,4 miljoen, een eenmalige schenking van € 5 miljoen voor voedselhulp aan de slachtoffers van het conflict in Syrië. Dankzij deze bijzondere bijdrage kan het Rode Kruis een substantieel verschil maken voor tienduizenden kwetsbare families in Syrië.

60 miljoen op de vlucht
Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij​: ‘Het Rode Kruis is wereldwijd bij rampen en conflicten snel ter plaatse om te zorgen voor voedsel, schoon drinkwater, medische hulp en onderdak. Wij zijn blij dat wij het Nederlandse Rode Kruis dankzij onze 2,5 miljoen deelnemers kunnen steunen. Zeker in deze tijd waarin over de hele wereld bijna 60 miljoen mensen op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.’