Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nederlanders doneren €100.000 voor hulp in Gaza
6 augustus 2014 |

Nederlanders doneren €100.000 voor hulp in Gaza

Een week na de openstelling van gironummer 7244 heeft het Nederlandse Rode Kruis €100.000 opgehaald voor hulp in Gaza. De noodhulporganisatie is dankbaar voor alle donaties, maar heeft nog miljoenen euro's nodig.

Op dit moment zijn er bijna 2.000 doden en bijna 10.000 gewonden te betreuren in Gaza, terwijl meer dan 10.000 huizen in Gaza zijn vernietigd. Met de opbrengst van gironummer 7244 kan het Rode Kruis de slachtoffers van het conflict in Gaza voorzien van levensreddende hulp, bijvoorbeeld door de levering van medicijnen en medische apparatuur.

Veel inwoners van het conflictgebied namen op hun vlucht alleen kleding mee. Aan de ontheemden deelt de noodhulporganisatie dekens, kookgerei, hygiëneartikelen en andere hulpgoederen uit. Alle kleine beetjes helpen: voor €20 kan het Rode Kruis bijvoorbeeld al een matras verstrekken, zodat ontheemden in elk geval goed kunnen slapen, na alle ellende die ze hebben meegemaakt.

Humanitaire ramp

Het Rode Kruis roept op om te blijven geven aan Gaza. De noodhulporganisatie maakt zich grote zorgen over de humanitaire ramp die zich in het conflictgebied voltrekt: de noden van de bevolking zijn enorm. Een extra verzwarende omstandigheid is dat Gazastrook al jaren kampt met moeilijke economische omstandigheden, waardoor er al veel armoede was.

Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking liet afgelopen weekend weten dat er gebrek is aan alles. Ook volgens de Minister moet er daarom meer hulp komen. De Nederlandse overheid zal €1,25 miljoen bijdragen aan de hulp van het Rode Kruis in Gaza.

doneer-nu.png 

doneer-nu.png