Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nederlandse Rode Kruis stuurt 85 ton hulpgoederen naar Filipijnen
12 november 2013 |

Nederlandse Rode Kruis stuurt 85 ton hulpgoederen naar Filipijnen

Het Nederlandse Rode Kruis stuurt de komende dagen 85 ton hulpgoederen naar het gebied op de Filipijnen dat door de orkaan Haiyan is getroffen. Het gaat om praktische spullen zoals jerrycans, verschillende soorten tenten, keukensets, dekzeilen en gereedschap. De hulpgoederen worden naar verwachting eind deze week via een chartervliegtuig vanuit Dubai in de Verenigde Emiraten naar de Filippijnen gestuurd.

Ruim 82 miljoen nodig in komende maanden

Het Internationale Rode Kruis liet dinsdagochtend weten dat het op dit moment ruim 82 miljoen euro nodig heeft om de mensen die het meest zijn getroffen door de orkaan de komende maanden van noodhulp te kunnen voorzien. 

Internationale noodhulpteams

Een team van het Internationale Rode Kruis is aanwezig om de eerste noden in kaart te brengen. Tientallen aanvullende noodhulpteams vanuit de hele wereld zijn onderweg om de hulpverlening van het Filipijnse Rode Kruis te gaan versterken. Zij zijn onder meer gespecialiseerd in grootschalige distributies van water, sanitaire voorzieningen en eerste hulp, maar ook op het gebied van logistiek en it/telecom.