Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwe bestuursleden Rode Kruis
7 juni 2014 |

Nieuwe bestuursleden Rode Kruis

 

De Ledenraad heeft vandaag tijdens haar vergadering ingestemd met de benoeming van Geke Faber en Kirsten van den Hul in het verenigingsbestuur van de noodhulporganisatie. Als jongerenbestuurslid is Liu Liu benoemd. Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven is door de Ledenraad bij de Kroon voorgedragen voor benoeming tot vice voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

Geke Faber

Geke Faber is Burgemeester van Zaanstad en voorzitter van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Zij bekleedt daarnaast diverse andere functies in het veiligheidsdomein. Zo is zij voorzitter van het Instituut Fysieke Veiligheid en van het Veiligheidsberaad. Ook is Geke Faber voorzitter van de Raad van Toezicht van het Reumafonds.

Kirsten van den Hul

Kirsten van den Hul is columniste en auteur. Zij volgde Oost-Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en Arabische taal- en letterkunde aan de Universiteit Tunis El Manar in Tunesië. Zij adviseert organisaties als de NOS, Nike en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, op het gebied van cultuur, diversiteit, communicatie en verandering. In 2013 won zij de Joke Smit Prijs, de tweejaarlijkse regeringsprijs voor Emancipatie.

Liu Liu

Liu Liu volgt naast haar studie Geneeskunde het Leiden Leadership Programma, een masterprogramma voor honours studenten gericht op de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten. Zij werkt ook voor de Kleine Consultant, een non-profit strategie consultancy gerund door studenten. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in haar verenigingsbestuur twee jongerenbestuursleden. ​​