Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Celebrity-fotograaf Nick van Ormondt zet Rode Kruis helden in de picture
16 april 2009 |

Celebrity-fotograaf Nick van Ormondt zet Rode Kruis helden in de picture

Celebrity-fotograaf Nick van Ormondt heeft op 16 en 21 april een wel heel bijzondere fotoshoot. In het kader van het jubileumjaar van het Rode Kruis zet hij vrijwilligers van het Rode Kruis letterlijk in de schijnwerpers. Hoe? Door een fotoshoot samen met ambassadeurs van het Rode Kruis die wél dagelijks in de spotlight staan: Yfke Sturm, Floortje Dessing en Irene Moors.

 
Nick van Ormondt, gerenommeerd fotograaf van menig bekende Nederlanders: "Dagelijks heb ik mooie mensen voor mijn lens staan. Maar deze vrijwilligers zetten zich onvoorwaardelijk in voor een ander. Om direct hulp te bieden in noodsituaties, eenzaamheid te bestrijden of simpelweg door te collecteren. Dat raakt me, en maakt hen mooi, zowel van binnen als van buiten. Door vrijwilligers, samen met bekende Nederlanders die zich voor datzelfde doel inzetten op de foto te zetten, ontstaat een band. De kracht van iets doen voor een ander, vanuit je hart, en daarmee echt verschil maken. Dat enthousiasme en die uitstraling hoop ik in mijn foto's vast te leggen."
De foto's zullen worden ingezet tijdens verschillende Rode Kruis events gedurende het hele jaar en kunnen worden bekeken op de website van het Rode Kruis.
 
Jubileumjaar Rode Kruis
Met 108 miljoen vrijwilligers wereldwijd en 34.000 in Nederland zet het Rode Kruis haar vrijwilligers in het zonnetje tijdens dit jubileumjaar. Want met één individu, Henry Dunant, is het idee voor het Rode Kruis precies 150 jaar geleden ontstaan. Hij zag het slagveld bij Solferino in Italië en besloot vrijwilligers te verzamelen om de duizenden achtergebleven gewonde soldaten te helpen. Henry Dunants acties leidden tot de oprichting van het Internationale Rode Kruis. Op 8 mei, de geboortedag van Henry Dunant, viert het Rode Kruis sinds 1948 daarom Internationale Rode Kruis Dag.
 
Over het Rode Kruis
Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt direct. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.