Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Celebrity-fotograaf zet Rode Kruis vrijwilligers in Spotlights
7 mei 2009 |

Celebrity-fotograaf zet Rode Kruis vrijwilligers in Spotlights

Fotograaf Nick van Ormondt zet dit jaar, in het kader van 150 jaar gedachtegoed Rode Kruis, zijn tijd en talent in voor het Rode Kruis. Dit doet hij door Rode Kruis vrijwilligers en bekende Nederlanders te portretteren om zo de vrijwilliger een gezicht te geven en het werk van het Rode Kruis onder de aandacht te brengen.

Fotograaf Nick van Ormondt  zet dit jaar, in het kader van 150 jaar gedachtegoed Rode Kruis, zijn tijd en talent geheel vrijwillig in voor het Rode Kruis. Dit doet hij door Rode Kruis vrijwilligers en bekende Nederlanders in tweetallen te portretteren om zo de vrijwilliger een gezicht te geven en het werk van het Rode Kruis onder de aandacht te brengen.

 Tijdens de fotosessies worden de BN'ers en vrijwilligers ge├»nterviewd over hun inzet voor het Rode Kruis. In de eigentijdse portretten en warme verhalen die hieruit voortvloeien (die op schrift en film zijn vastgelegd) komen op impliciete en expliciete wijze de grondbeginselen en het gedachtegoed van het Rode Kruis naar voren.

 
Nick van Ormondt: "Dagelijks heb ik mooie mensen voor mijn lens staan. Maar deze vrijwilligers zetten zich onvoorwaardelijk in voor een ander. Om direct hulp te bieden in noodsituaties, eenzaamheid te bestrijden of simpelweg door te collecteren. Dat raakt me, en maakt hen mooi, zowel van binnen als van buiten. Door vrijwilligers, samen met bekende Nederlanders die zich voor datzelfde doel inzetten op de foto te zetten, ontstaat een band. De kracht van iets doen voor een ander, vanuit je hart, en daarmee echt verschil maken. Dat enthousiasme en die uitstraling hoop ik in mijn foto's vast te leggen."
 
Irene Moors en Ingrid Wassing  Yfke Sturm en Hawbir Hassan  Floortje Dessing en Huibert de Leede
Irene Moors en Ingrid Wassing                   Yfke Sturm en Hawbir Hassan                     Floortje dessing en Huibert de LeedeBekijk de making-of filmpjes van de fotoshoots op rodekruis.tv