Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Giel, Gerard en Annemieke 3FM DJ’s in het Glazen Huis
7 december 2009 |

Giel, Gerard en Annemieke 3FM DJ’s in het Glazen Huis

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zijn de 3dj’s die vanaf 18 december vanuit het Glazen Huis in Groningen aandacht vragen en geld inzamelen voor malariabestrijding.
 
Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zijn de 3dj's die vanaf 18 december vanuit het Glazen Huis in Groningen aandacht vragen en geld inzamelen voor malariabestrijding. De 3 dj's komen aanstaande donderdag 10 december alvast in de stemming door bij te dragen aan 'Kom Zelf In Actie' initiatieven van luisteraars. Door zelf een actie te verzinnen kan je op ludieke manieren geld inzamelen voor het Rode Kruis in haar strijd tegen malaria.
 
3FM dj's.jpg

Voor Giel gaat de deur van het Glazen Huis voor de vijfde keer achter zich dicht en Gerard hongerde vier maal eerder voor 3FM Serious Request. Annemieke Schollaardt is het nieuwe talent dat zich mag inzetten voor de actie van 3FM samen met het Rode Kruis. 3FM Serious Request duurt deze editie 12 uur langer en start op 18 december om 19.00 uur. Het huis wordt afgelsoten door Prinses Maxima. 
 
Alle andere 3FM Dj's gaan tijdens 3FM Serious Request in heel Nederland aan de slag om de actie zoveel mogelijk te ondersteunen. Zo is Michiel Veenstra dagelijks op een ander plein in Nederland te vinden met de Surprisetruck, Paul Rabbering toert door het land in het 3FM Serious Request collectebusje en gaat Coen Swijnenberg als levende kerstkaart kerstgroeten brengen tegen betaling.
 
3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
 
In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 bracht de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.