Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Hulpverlener Rode Kruis gedood in Sri Lanka
8 april 2009 |

Hulpverlener Rode Kruis gedood in Sri Lanka

Een medewerker van het Internationale Rode Kruis is woensdagochtend gedood door een granaatscherf, terwijl hij water haalde voor zijn familie vlakbij Ampalavanpokanai aan de kuststrook van door de Tamil Tijgers (LTTE) gecontroleerd gebied.

 
Hulpverlener van het Rode Kruis gedood in Sri Lanka
Een medewerker van het Internationale Rode Kruis is woensdagochtend gedood door een granaatscherf, terwijl hij water haalde voor zijn familie vlakbij Ampalavanpokanai aan de kuststrook van door de Tamil Tijgers (LTTE) gecontroleerd gebied. 
 
Sinnathurai Kugathasan was sinds 2002 werkzaam voor het Rode Kruis als technisch waterdeskundige. De afgelopen periode was hij betrokken bij de evacuatie van gewonden uit het gebied waar momenteel nog ongeveer 150.000 burgers zijn ingesloten door strijdende partijen. Afgelopen maand kwam ook Vadivel Vijayakumar, eveneens medewerker van het Rode Kruis in Sri Lanka, om het leven door een granaatscherf.
 
Het Rode Kruis rouwt om het verlies van deze collega, die een vrouw en drie kinderen achterlaat. De noodzakelijke hulp aan getroffenen in heel Sri Lanka gaat door.  
‚Äč