Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Kofi Annan neemt je mee van HIER naar DAAR
13 oktober 2009 |

Kofi Annan neemt je mee van HIER naar DAAR

 “DAAR ben ik” is een initiatief van NCDO en de HIER Klimaatcampagne. Ruud Lubbers gaf 12 oktober het startsein voor deze klimaatcampagne. Met deze campagne worden de gevolgen van klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

​"Je bent HIER Hier. Ergens in Nederland achter de computer. Tegelijkertijd ben je ook DAAR Daar, aan de andere kant van de wereld. In een savanne die steeds droger wordt door klimaatverandering. Alles wat je hier doet, heeft gevolgen voor het leven daar. Hoe? Dat laat ik je graag zien. Ga naar http://www.daarbenik.nl/ en ik neem je mee naar DAAR Daar."

okt2009_foto_kofi_annan.jpg

Kofi Annan

 

okt2009_daarbenik.jpg

"DAAR ben ik"  is een initiatief van NCDO en de HIER Klimaatcampagne. Ruud Lubbers geeft vandaag het startsein voor deze klimaatcampagne. Met deze campagne worden de gevolgen van klimaatverandering onder de aandacht gebracht. Gevolgen, die nú al voor grote problemen zorgen en vooral effect hebben op miljoenen mensen in ontwikkelingslanden. Watervoorraden nemen af, oogsten mislukken en natuurrampen nemen toe. Deze problemen zijn deels een gevolg van onze manier van handelen HIER. Het Nederlandse Rode Kruis is betrokken bij deze campagne en benadrukt ook dat we ons bewust moeten worden van de gevolgen van klimaatverandering DAAR. Ga daarom naar www.daarbenik.nl en laat je door Kofi Annan meenemen naar DAAR.
 

Het Nederlandse Rode Kruis en klimaat

Misschien niet direct een logische link. Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct na een natuurramp zijn hulpverleners ter plaatse om hen te voorzien van water, voedsel, onderdak en medische zorg. Het Rode Kruis helpt mensen ook om zich beter voor te bereiden op rampen en om de risico's te verminderen, zodat het aantal slachtoffers en de economische schade afnemen. We trainen vrijwilligers in Eerste Hulp, zetten waarschuwingssystemen op en evacuatieroutes uit. Allemaal in samenwerking met de zustervereniging en de lokale bevolking zodat de kennis en ervaringen gewaarborgd blijven.