Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Nederlandse Rode Kruis helpt duizenden wandelaars Vierdaagse over de eindstreep
24 juli 2009 |

Nederlandse Rode Kruis helpt duizenden wandelaars Vierdaagse over de eindstreep

Duizenden wandelaars hebben vandaag de finishplaats van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt met leukoplast en blarenpleisters van het Nederlandse Rode Kruis op de voeten.
Duizenden wandelaars hebben vandaag de finishplaats van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt met leukoplast en blarenpleisters van het Nederlandse Rode Kruis op de voeten.
In totaal is voor de hulpverlening aan de wandelaars de afgelopen vier dagen zo'n 22 liter jodium, ruim 17,5 kilometer leukoplast en 1 kilometer vette watten gebruikt. Ondanks de grote aantallen gebruikte materialen spreekt het Rode Kruis van een rustig verlopen Vierdaagse. Er meldden zich in totaal tot 15.00 uur op de laatste marsdag bijna 6000 wandelaars bij de Eerste Hulpposten of in de centrale hulpverleningstent van het Rode Kruis. Het merendeel van de geblesseerde wandelaars had ook deze 93ste editie van de Vierdaagse last van blaren.
 
duizenden wandelaars-1.jpg
duizenden wandelaars-2.jpg

Op de laatste marsdag blijven de vrijwilligers van het Rode Kruis tot in de nacht paraat om Eerste Hulp te verlenen. Niet alleen wandelaars melden zich namelijk op vrijdag met kwetsuren bij het Rode Kruis, maar ook veel toeschouwers van de intocht.
 
duizenden wandelaars-3.jpg

Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting DE 4DAAGSE zullen ook de komende vijf Vierdaagse edities weer intensief samenwerken. De beide organisaties sloten een contract voor vijf jaar waarin de afspraken zijn vastgelegd over de inzet van vrijwilligers en beroepskrachten ter ondersteuning van de medische zorg tijdens de jaarlijkse Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen.
 
Nederlandse Rode Kruis en Nijmeegse Vierdaagse
Ieder jaar staan een paar honderd Rode Kruis vrijwilligers klaar om Eerste Hulp en medische hulp te verlenen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Het grootschalige wandelevenement kent kleine en grote ongevallen: van blaren en insectenbeten tot flauwtes of een hartaanval. Niet alleen de eerste hulpverleners van het Rode Kruis kunnen Eerste Hulp verlenen. Directe hulp door omstanders kan schade aan de gezondheid beperken of zelfs een verschil maken tussen leven en dood. Kijk voor meer informatie op http://www.1ehulp.nu/.
Fotografie: Lizzy Khan‚Äč