Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Rode Kruis levert medische hulpgoederen in district Buner, Pakistan
14 mei 2009 |

Rode Kruis levert medische hulpgoederen in district Buner, Pakistan

De afgelopen dagen zijn meer dan 500.000 mensen de gebieden in de Noord-Westelijke Grensprovincie van Pakistan wegens aanhoudende gevechten ontvlucht. Het Rode Kruis voorziet zoveel mogelijk vluchtelingen van onderdak, voedsel, drinkwater en medicijnen.

 
Het Rode Kruis is donderdag het district Buner in het noordwesten van Pakistan binnengetrokken. De afgelopen dagen zijn meer dan 500.000 mensen de gebieden in de Noord-Westelijke Grensprovincie van Pakistan wegens aanhoudende gevechten ontvlucht. Het Rode Kruis voorziet zoveel mogelijk vluchtelingen van onderdak, voedsel, drinkwater en medicijnen.
 
Sinds het offensief van het Pakistaanse leger tegen de Taliban vorige week begon, is het de eerste keer dat het Rode Kruis in dit gebied hulp kon verlenen. Met toestemming van de bij het conflict betrokken partijen bekeken Rode Kruis hulpverleners de humanitaire situatie in het gebied en leverden zij medicijnen en medische instrumenten aan het belangrijkste ziekenhuis. 
 
"Je kunt de littekens van de recente gevechten zien. Er is geen stroom of schoon drinkwater meer. De meeste winkels zijn dicht en er zijn maar weinig goederen te koop'', aldus de Belgische coördinator gezondheidszorg van het Rode Kruis in Pakistan, Bart Janssens.
‚Äč