Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Rode Kruis onderwerp van (het) Gesprek
7 mei 2009 |

Rode Kruis onderwerp van (het) Gesprek

‚ÄčOp vrijdagavond 8 mei wordt in Een Goede Wereld op tv-zender Het Gesprek aandacht besteed aan het werk van het Rode Kruis. Onze organisatie telt 108 miljoen lokaal georganiseerde vrijwilligers, die zich inzetten voor de medemens. 8 mei is Rode Kruis dag, het is de geboortedag van Henry Dunant.

 
Om 19.00 uur staat de documentaire 'The Story of an Idea' geprogrammeerd, over het ontstaan van het Rode Kruis. Vervolgens wordt om 19.15 uur het werkterrein van het Rode Kruis belicht in de documentaire 'Panorama 08'. Hoe blijf je als internationale hulpverlenende organisatie neutraal en word je geen speelbal van economische, politieke of militaire belangen? En hoe anticipeert het Rode Kruis op de dreiging van klimaatveranderingen en natuurrampen? Over deze onderwerpen gaat Lennart Booij om 19.30 uur in gesprek met Cees Breederveld (directeur van het Nederlandse Rode Kruis), Thomas Loudon (journalist en voormalig Midden-Oosten correspondent) en Eef Krol(programmacoördinator Midden-Amerika van het Nederlandse Rode Kruis). Aansluitend wordt om 20.30 uur '20 Years in Afghanistan vertoond. In de documentaire wordt ingegaan op de rol van het Internationale Rode Kruis dat al meer dan 20 jaar hulpverlening biedt in een extreem instabiel en onveilig klimaat van conflicten, dat de maatschappij in sociaal en economisch opzicht totaal heeft ontwricht.
 
De talkshow en documentaire worden dezelfde avond vanaf 21.30 uur herhaald. Een Goede Wereld is een productie van de Nationale Postcode Loterij en te vinden op de digitale tv-zender Het Gesprek. Klik hier voor meer informatie.