Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Rowena van Houwelingen gaat een World of Difference maken als webdevelopper in Kenia
13 oktober 2009 |

Rowena van Houwelingen gaat een World of Difference maken als webdevelopper in Kenia

‚ÄčNa een spannende race om stemmen op Hyves en MTV stonden Rowena van Houwelingen, Marnix Bras,  Babak Fakhamzadeh, Rakish Adhin en Sergio Felter in de feestelijke finale bij MTV om te horen wie van hen de droombaan als webdeveloper bij het Keniase Rode Kruis mag gaan verwezenlijken en daar een wereld van verschil te maken.
 
sep 09 Rowena.jpgHet publiek en de vakjury, bestaande uit afgevaardigden uit de 4 deelnemende goede doelen (Right to Play, Dance4Live, Plan Nederland en het Nederlandse Rode Kruis), Hyves, MTV en Vodafone, hebben uiteindelijk bepaald wie de winnaars werden. Dit op basis van het aantal stemmen via Hyves en de match tussen het persoonlijke profiel en de baan.
 
Na intensief juryberaad is de keuze gevallen op Rowena van Houwelingen (37), een echte bruggenbouwer en iemand alle facetten van digitale communicatie en webdevelopment kent. Zij zal in januari 2010 afreizen naar Kenia om een jaar te werken als webdevelopper en zal een webtemplate ontwikkelen voor een 15-tal Afrikaanse landen. Dat is nog eens girlpower!
 

En wat zegt Rowena zelf over haar droombaan?

 
"Het Rode Kruis is echt overal. De initiatieven komen recht uit het hart van medewerkers en vrijwilligers. Helaas zal er altijd veel werk te verzetten zijn. Het verzachten van menselijk lijden zal nodig blijven. Al lijkt het soms een druppel op een gloeiende plaat, ik geloof dat je als individu een wereld van verschil kunt maken al is het op kleine schaal. Door mijn kennis en kunde in te zetten wil ik graag dat verschil maken."
 
Rowena zal na een training in Den Haag en Geneve in januari afreizen naar Kenia. Zij zal regelmatig via blogs en video's laten weten hoe het met haar gaat. Hou de Rode Kruis website en de jongerensite in de gaten!
 
sep 09 hyves.jpg

 

Over World of Difference

 
World of Difference is een programma van de Vodafone Netherlands Foundation, waarbij vijf mensen zich een jaar lang voor het goede doel van hun dromen kunnen inzetten. Vier goede doelen, waaronder het Nederlandse Rode Kruis hebben een unieke baan in het buitenland beschikbaar gesteld voor World of Difference. De winnaar wordt een jaar lang voor het goede doel uitgezonden en professioneel begeleid. De banen worden dankzij World of Difference mogelijk gemaakt. Het Nederlandse Rode Kruis is ontzettend trots op de succesvolle samenwerking met de Vodafone Netherlands Foundation en natuurlijk op onze nieuwe aanwinst Rowena van Houwelingen.
 
sep 09 groepsfoto.jpg

v.l.n.r. Luuk Eickmans (Cycling out of poverty), Rowena van Houwelingen (Nederlandse Rode Kruis), Evelien Philips (Right To Play), Danielle Pattiasina (Plan Nederland), Judith de Frel (Dance4life)