Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Wandelen voor het Rode Kruis
20 april 2009 |

Wandelen voor het Rode Kruis

18 april vond de 17e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats. Wie had het kunnen bedenken? Een stralende blauwe lucht, volop veel bloesem en een record aantal wandelaars.

Afgelopen zaterdag vond de 17e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats. Wie had het kunnen bedenken? Een stralende blauwe lucht, volop veel bloesem en een record aantal wandelaars. Bijna 30.000 wandelaars liepen zaterdag door de Betuwe.

 
Bloementocht1.jpg

Ruim 18.000 wandelaars schreven zich vooraf in. Dat waren er tienduizend meer dan vorig jaar. Wandelaars konden vier verschillende afstanden afleggen. Ook voor Nordic walkers waren er drie verschillende trajecten. Deelnemers aan de Bloesemtocht betalen inschrijfgeld waarvan een deel naar de nationale hulpactiviteiten van het Rode Kruis gaat.

Massage tafel.jpg

werven donaties.jpg

Het Nederlandse Rode Kruis had dit jaar een stand in de Veilinghal waar stoel- en voetmassages werden gegeven. Mensen stonden in de rij voor een heerlijke massage. Binnenkort zullen de totale opbrengsten bekend zijn van de geweldige tocht.
De KRO besteedde aandacht aan de Bloesemtocht met het programma de Wandeling. Hella van der Wijst wandelt elk jaar met een bijzonder persoon die door het Rode Kruis is geholpen. Dit jaar was dat Dhyan Duijn, moeder van zoon Rob die in juni 2007 verdween. Een klein half jaar na Rob's vermissing zocht zij contact met de Hulplijn Vermiste Personen van Het Nederlandse Rode Kruis. Familie en vrienden van vermiste personen kunnen bij deze telefonische hulplijn terecht voor praktische en emotionele ondersteuning gedurende de vermissing. Kijk op http://dewandeling.kro.nl/ voor de uitzending.
‚Äč