Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Wandelen voor het Rode Kruis
16 april 2009 |

Wandelen voor het Rode Kruis

Het voorjaar zit in de lucht, de zon schijnt vaker en de eerste kleurrijke bloemen steken hun kopjes boven de grond. Hoog tijd voor de 17e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 18 april a.s.

Ook de KRO besteedt aandacht aan de Bloesemtocht met het programma de Wandeling. Hella van der Wijst wandelt elk jaar met een bijzonder persoon die door het Rode Kruis is geholpen. 


 
Het voorjaar zit in de lucht, de zon schijnt vaker en feller en de eerste kleurrijke bloemen steken hun kopjes boven de grond. Hoog tijd voor de 17e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 18 april a.s.
Ook de KRO besteedt aandacht aan de Bloesemtocht met het programma de Wandeling. Hella van der Wijst wandelt elk jaar met een bijzonder persoon die door het Rode Kruis is geholpen.
 
De Bloesemtocht is inmiddels uitgegroeid tot het zesde grootste sportevenement in Nederland. De wandeltocht voerde vorig jaar ruim 27.000 deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe die volop in bloei stonden. De wandelroute gaat over terreinen die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn en over tijdelijke bruggen over de Linge die de Koninklijke Landmacht aanlegt. Langs de route zijn er rustposten met entertainment en catering.
 
De Bloesemtocht biedt met vier wandelafstanden en drie Nordic Walking afstanden voor ieder wat wils. De opbrengsten van de wandeltocht gaan naar de sociale hulpactiviteiten van het Nederlandse Rode Kruis. Meewandelen? Kijk op http://www.rodekruisbloesemtocht.nl/

Hella van der Wijst wandelt met…..
In het KRO programma de Wandeling, wandelt presentatrice Hella van der Wijst met Dhyan Duijn, moeder van zoon Rob die in juni 2007 verdween. Een klein half jaar na Rob's vermissing zocht zij contact met de Hulplijn Vermiste Personen van Het Nederlandse Rode Kruis. Familie en vrienden van vermiste personen kunnen bij deze telefonische hulplijn terecht voor praktische en emotionele ondersteuning gedurende de vermissing.
De vermissing van een dierbare heeft een genadeloze impact op het leven van hen die achterblijven. De vermiste is niet dood, niet levend, maar plotseling verdwenen in het niets. Veel achterblijvers zullen zich herkennen in het verhaal van Dhyan.
De Wandeling wordt op vrijdag 17 april om 17.05 uur uitgezonden op Nederland 2 en herhaald op zondag 19 april om 9.35 uur.