Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nieuwsberichten 2009 Zieke kinderen met Rode Kruis en Martinair naar Walt Disney World USA
6 september 2009 |

Zieke kinderen met Rode Kruis en Martinair naar Walt Disney World USA

Het Nederlandse Rode Kruis en luchtvaartmaatschappij Martinair organiseren voor de 39ste achtereenvolgende keer een bijzondere vakantie voor bijzondere vakantiegangers. Dit jaar gaat de reis voor het eerst naar een bestemming buiten Europa: Walt Disney World Resort in Orlando, USA.

 
Het Nederlandse Rode Kruis en luchtvaartmaatschappij Martinair organiseren voor de 39ste achtereenvolgende keer een bijzondere vakantie voor bijzondere vakantiegangers. Dit jaar gaat de reis voor het eerst naar een bestemming buiten Europa: Walt Disney World Resort in Orlando, USA. Orlando is de nieuwste bestemming van Martinair. Veertien (chronisch) zieke kinderen vliegen vandaag samen met hun ouders, broertjes en zusjes in vier dagen op en neer voor een onvergetelijke vakantie met hun favoriete Disney figuren.
 
Veel vakantiegangers hebben nog niet eerder in hun leven gevlogen. Het Nederlandse Rode Kruis dat al jaren aangepaste vakanties biedt voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, geeft aan dat deze reis uniek is. "Het is de allereerste keer in bijna 40 jaar dat deze reis naar een bestemming buiten Europa gaat. De vlucht naar Amerika en twee dagen vol avontuur in Walt Disney World is voor deze kinderen met hun familie een onvergetelijke ervaring!", aldus Monique Timmermans,  coördinator Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis. Om de gasten de juiste zorg te kunnen bieden tijdens de reis gaan er een arts en vier verpleegkundigen van het Rode Kruis mee.
 
 okt2009_ziekekinderen.jpg

 
Ook voor Martinair is de vlucht naar Orlando extra bijzonder. Paul Gregorowitsch, Algemeen Directeur van Martinair: "Orlando is voor Martinair een nieuwe bestemming. Reden te meer om van deze allereerste vlucht een feest te maken voor de speciale gasten van het Rode Kruis. Vele organisaties dragen hun steentje bij om er een succes van te maken zoals beide luchthavens, The Walt Disney Company en het Walt Disney World Swan and Dolphin hotel".
 
Deze vakantie past in een bijzondere traditie die begon toen Martin Schröder, grondlegger van Martinair, in 1970 het Nederlandse Rode Kruis een vlucht aanbood in plaats van een sponsorbijdrage aan het vakantieschip J. Henry Dunant. Deze eerste vlucht vond in 1971 plaats met als bestemming Bournemouth aan de Engelse Zuidkust. De afgelopen 10 jaar ging de vlucht naar Mallorca. Eerder vloog Martinair voor Rode Kruis-gasten naar onder andere Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde ´vriendendiensten´, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 5600 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels.