Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nigerianen massaal op de vlucht voor overstromingen
3 oktober 2012 |

Nigerianen massaal op de vlucht voor overstromingen

​In Nigeria zijn meer dan 170.000 mensen op de vlucht voor de zware overstromingen. Ze worden opgevangen in traditionele kampen en geïmproviseerde kampen zoals kerken, moskeeën en scholen. Minstens 148 mensen zijn om het leven gekomen door het watergeweld.

De regenval van de afgelopen weken heeft in bijna de helft van het land voor overstromingen en vernieling gezorgd.

Hogere voedselprijs en risico op ziekten

Het Rode Kruis deelt onder andere voedselpakketten, muskietennetten, dekens en hygiënekits uit. Vrijwilligers van de noodhulporganisatie geven voorlichting over het risico op ziekten die zich via water verspreiden, zoals cholera. Huizen zijn verwoest en landbouwgronden zwaar beschadigd. Hierdoor stijgt de voedselprijs.

Meer watergeweld in West-Afrika

In veel andere West-Afrikaanse landen zoals Niger, Senegal en Mali zijn ook overstromingen door de zware regenval. Meer dan 800.0000 mensen zijn hierdoor getroffen. Het Rode Kruis helpt in alle landen in de regio.

Het Internationale Rode Kruis heeft nog zeker € 750.000 nodig om samen met het Nigeriaanse Rode Kruis de zwaarst getroffenen van hulp te kunnen voorzien.

Het Rode Kruis helpt zolang het nodig is

Het Rode Kruis blijft helpen zolang het nodig is, waar het nodig is. Maar daarbij kunnen wij niet zonder uw steun. Daarom heeft het Rode Kruis speciaal voor deze slachtoffers een fonds in het leven geroepen: het Stille Rampen Fonds. U kunt dit fonds steunen met een gift.