Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nijmeegse Vierdaagse van start
17 juli 2012 |

Nijmeegse Vierdaagse van start

De Nijmeegse Vierdaagse is vanochtend in alle vroegte gestart. De eerste wandelaars vertrokken vanaf 4.00 uur. De vierdaagse is van dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli. Honderden Rode Kruis vrijwilligers staan weer klaar voor medische ondersteuning van de wandelaars.

EHBO-posten met Rode Kruis-vrijwilligers

Van insectenbeten en blaren tot flauwtes of een hartaanval. De komende dagen kunnen wandelaars bij de EHBO-posten van het Rode Kruis terecht voor uiteenlopende blessures. De EHBO-posten langs het parcours zijn ingericht voor eenvoudige medische behandelingen en het verzorgen van wandelletsel. 
 
In de centrale hulpverleningstent op de start- en finishlocatie is een opnameafdeling ingericht. Artsen en verpleegkundigen behandelen hier vrijwillig de zwaardere ongevallen. In dit behandelcentrum staan ongeveer 90 brancards klaar voor wandelaars die een blaarbehandeling nodig hebben. De afgelopen dagen zijn alle posten ingericht en zijn nieuwe vrijwilligers klaargestoomd om blaren te behandelen.

QR-doneren op de Vierdaagse

Nieuw dit jaar is het doneren via een QR code. Een actie om het werk van het Rode Kruis te ondersteunen. Onze vrijwilligers staan voor iedereen klaar. En dat doen ze vrijwillig. Maar het Rode Kruis maakt wel kosten voor Eerste Hulp activiteiten. Opleidingen van vrijwilligers kosten bijvoorbeeld veel geld.
 
Alle hulpverleners van het Rode Kruis dragen duidelijk zichtbaar een button met daarop een QR code. Dit is een speciale code die te scannen is met een mobiele telefoon.  Via deze scan verschijnt informatie over het Rode Kruis en is het mogelijk om direct een donatie te doen.  

Blijf op de hoogte van onze activiteiten tijdens de Vierdaagdse. Volg ons via:

Interessante links:

‚ÄčSteun het Rode Kruis!