Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Noodhulp in Pakistan nog altijd nodig (video)
14 oktober 2010 |

Noodhulp in Pakistan nog altijd nodig (video)

Drie maanden na de overstromingen in Pakistan is de noodhulpfase in het land nog niet voorbij. De Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC) wil 72,5 miljoen dollar inzetten, waarmee de Pakistaanse Rode Halve Maan de komende 18 maanden 910.000 mensen kan helpen. De getroffen gezinnen hebben vooral hulp nodig op het gebied van voedsel, schoon drinkwater, onderdak en gezondheidszorg.

 
Pakistan220.pngIn het land lijken zich drie rampen te voltrekken, verspreid over verschillende gebieden en die elk een andere aanpak nodig hebben:
 
• In de noordelijk gelegen bergachtige gebieden zijn hele dorpen weggespoeld. Gezinnen die terug naar huis willen ontdekken daar dat hun huis er niet meer is. Voor deze families moet onderdak worden gezocht om de komende winter koude perioden te overleven.
 
• In de vlakke gebieden zijn de ooit zo vruchtbare akkers bedolven onder slib en modder, waardoor gezinnen die afhankelijk zijn van de agrarische industrie geen inkomsten en geen eten hebben.
 
PAKnoodhulp220.png• In het meest getroffen deel van het land, de zuidelijke provincie Sindh, staan nog steeds veel gebieden onder water. Veel Inwoners kunnen niet terug naar hun huizen. Ruim 1.4 miljoen slachtoffers verblijven daarom op dit moment in de opvangkampen. Het risico om ziek te worden of besmet te raken is hoog. Mede door het gebrek aan goede sanitaire voorzieningen.
 
Pakistan werd eind juli getroffen door hevige regen waardoor rivieren en buiten hun oevers traden en hele aardverschuivingen plaatsvonden. Een gebied zo groot als Groot-Brittannië stond onder water en meer dan 20 miljoen mensen werden getroffen.
 
Lees meer over de ramp in het Pakistan dossier of bekijk onderstaand filmpje.