Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Noodopvang voor gestrande reizigers in Utrecht
19 november 2010 |

Noodopvang voor gestrande reizigers in Utrecht

Het Rode Kruis heeft veldbedden geplaatst in een hal van de Utrechtse Jaarbeurs om gestrande reizigers op te vangen. Op verzoek van de gemeente Utrecht gaat het In eerste instantie om vijfhonderd bedden. Daarnaast wordt geprobeerd nog eens 500 veldbedden te leveren uit de opslaglocaties in Delden en Apeldoorn. 

 

Vrijwilligers

Het Rode Kruis heeft verder 3 teams van vrijwilligers opgeroepen. Zij worden ingezet voor de opbouw van slaapplaatsen en het opvangen van gestrande reizigers. Onder deze 30 vrijwilligers bevinden zich ook Eerste Hulp verleners.
 
Op dit moment is nog niet bekend hoeveel mensen de nacht in de Jaarbeurs zullen doorbrengen. Veel gestrande reizigers zijn zelf en met behulp van de NS nog bezig met het regelen van alternatief vervoer naar huis.  

Treinverkeer plat

De treinen van en naar Utrecht en omgeving rijden niet meer door een brand in de verkeersleidingspost van ProRail. Het treinverkeer ligt sinds vrijdagmiddag half vijf stil. Treinreizigers zaten vast of konden niet weg. Op Utrecht Centraal was het druk, mede vanwege de Margriet Winter Fair in de Jaarbeurs.