Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Nooit eerder zoveel vrijwilligers bij Nijmeegse Vierdaagse
17 juli 2016 |

Nooit eerder zoveel vrijwilligers bij Nijmeegse Vierdaagse

Zevenhonderd hulpverleners gaan deze week tijdens de Nijmeegse Vierdaagse hun best doen om de deelnemers te helpen om de finish te halen. Blarenbehandeling is daarbij een essentieel onderdeel. Dit jaar kunnen ze dat nog sneller.​

Visual Nijmeegse 4daagse 2016 feiten en cijfers.png

Samen met het Radboud UMC heeft het Rode Kruis namelijk vorig jaar een nieuwe blaarbehandelmethode onderzocht: de fixatiepleister. Deze pleister van tien centimeter breed wordt over de hele onderkant van de voet of hak geplakt. Een behandeling ermee gaat sneller en levert dus tijdwinst op.

Fixatiepleister

Vorig jaar is deze methode al toegepast, maar dit jaar hebben de vrijwilligers er meer ervaring mee, dus kan het nog sneller gaan. Naast de fixatiepleister zullen hulpverleners ook gewoon blaren blijven afplakken met kleefpleisters en behandelen met vette watten.

Zevenhonderd hulpverleners

In totaal zijn er 700 hulpverleners van het Rode Kruis aanwezig in Nijmegen dit jaar. 446 EHBO´ers, 36 verpleegkundigen en 13 artsen. Er zijn ook tientallen vrijwilligers actief in ondersteunende diensten zoals in de logistiek en bij de meldkamer van het Rode Kruis.

Animo

Vanwege het jubileum van de Vierdaagse, het is de 100st keer dat het wandelevenement georganiseerd wordt, was er extra veel animo om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dat komt goed uit, want het Rode Kruis kan alle hulp gebruiken. Vorig jaar hebben vrijwilligers maar liefst 5.500 lopers behandeld, in totaal hadden zij 13.000 blaren.

Extra posten

Het Rode Kruis ondersteunt op vier posten langs de looproute en heeft een groot behandelcentrum bij het start/finishterrein met 90 bedden voor blaarbehandeling. De EHBO'ers, artsen en verpleegkundigen behandelen er verschillende wandelletsels: van blaren en krampen tot insectenbeten en flauwtes.

Artikel delen?