Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ongeveer 100 EHBO vrijwilligers actief tijdens Pinkpop
6 juni 2014 |

Ongeveer 100 EHBO vrijwilligers actief tijdens Pinkpop

 

Tijdens de 45e editie van Pinkpop staan ongeveer 100 EHBO-vrijwilligers paraat om Eerste Hulp te verlenen. Op het festivalterrein zijn 4 EHBO-posten ingericht, zullen vrijwilligers over het terrein lopen om hulp te verlenen waar nodig en staan er 3 Rode Kruis busjes paraat voor vervoer van materialen en mensen die niet meer kunnen lopen.

Festivalcampings

Er zijn ook 3 festivalcampings aanwezig met in totaal ruimte voor 30.000 kampeerders. Deze campings zijn 24 uur per dag open. Op de festivalcampings zijn vrijwilligers dag en nacht aanwezig met 3 Rode Kruis busjes om eerste hulp te verlenen als dat nodig is.  

Flauwvallen en kneuzingen

Rode Kruis EHBO-ers krijgen op festivals zoals Pinkpop meestal te maken met mensen die flauwvallen door de hitte in combinatie met grote menigtes, blaren, hoofdpijn door te weinig eten in combinatie met alcohol, kleine snijwonden, verstuikingen en kneuzingen. Ook dit jaar zijn de vrijwilligers op alles voorbereid.

Warmte

Als we de voorspellingen moeten geloven gaat het kwik komend weekend richting de 30 graden. De organisatie van Pinkpop heeft enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Zo komen er meer tappunten voor gratis drinkwater .

Ga jij dit weekend ook naar Pinkpop of een ander festival? Bekijk hier onze festivaltips!​ ​

​​​​​