Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Dam tot Damloop 2013: ongewone drukte op de EHBO-post
23 september 2013 |

Dam tot Damloop 2013: ongewone drukte op de EHBO-post

​Zondag 22 september vond de 29e editie van de Dam tot Damloop plaats. Traditiegetrouw stond het Rode Kruis ook dit jaar weer klaar voor de medische verzorging van de deelnemers.

200 Hulpverleners

Maar liefst 200 hulpverleners stonden verdeeld over 35 posten langs de route. En dat was maar goed, want dankzij het drukkende weer is er meer verzorging verleend dan andere jaren. Er zijn een kleine 600 mensen behandeld. Dit is het dubbele ten opzichte van vorig jaar.

Oververhitting

In plaats van de geijkte blaren die normaal gesproken de boventoon voeren, werden nu de meeste mensen behandeld ten gevolge van oververhitting. Ook moest er een groter beroep worden gedaan op de ambulance; die hoefde vorig jaar maar 1 keer uit te rukken, nu 46 keer. Gelukkig konden de meeste ‘slachtoffers’ na behandeling hun loop weer gewoon hervatten.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn