Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ontvoerde Rode Kruis-hulpverleners Mali vrijgelaten
22 april 2016 |

Ontvoerde Rode Kruis-hulpverleners Mali vrijgelaten

​#OntvoeringMali - De 3 Rode Kruis-hulpverleners die zaterdagavond 16 april 2016 werden ontvoerd zijn vrijgelaten.

Mali-Ontvoering-Terug.jpg   Het is niet de eerste keer dat Rode Kruis-medewerkers doelwit zijn van ontvoeringen. (Foto: T. Touré, ICRC)

"Onze 3 collega's zijn weer terug in Kidal. We zijn ontzettend opgelucht", tweet Domonik Stillhart, directeur 'Operaties' van het Internationale Rode Kruis op 22 april 2016. In eerste instantie werden 4 medewerkers ontvoerd, maar een van hen werd een dag later weer vrijgelaten en keerde veilig terug in de noordelijke stad Kidal. Nu zijn de anderen ook weer teruggekeerd naar de stad.

Meer ontvoeringen

Het is helaas niet de eerste keer dat Rode Kruis-medewerkers doelwit zijn van ontvoeringen of gewelddadige aanslagen. Vorig jaar werd een collega gedood bij een aanval op een vrachtwagen met hulpgoederen. In 2014 werden vijf medewerkers ontvoerd en pas na twee maanden weer vrijgelaten.

Onrust in Mali

In Mali heerst veel onrust, met name in het noorden van het land waar Franse troepen jidahisten proberen te verdrijven. Het Rode Kruis biedt waar mogelijk hulp aan de getroffen bevolking in Mali en veroordeelt iedere aanval op haar medewerkers.

Artikel delen?