Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Opbrengst Diana-veiling
28 november 2013 |

Opbrengst Diana-veiling

​De Diana-veiling heeft een  € 1996 opgebracht voor de  actie 'Help slachtoffers ramp Filipijnen van Giro555. Topstuk van de veiling was een tas van Chopard. Een bieder kocht de tas voor € 565. 

Op 14 november, de dag dat de film DIANA in premiere ging in de Nederlandse bioscopen, startte de DIANA-veiling. Items van verschillende Bekende Nederlanders werden geveild. Items waar goed op geboden werd, waren een meet& greet met Humberto Tan, voor € 555 en een meet&greet met Sara Kroos voor €301. De Gucci sandaaltjes van Yfke Sturm waren goed voor €95 en een jurk van Irene  Moors ging naar de gelukkige bieder voor €270.

DIANA en Rode Kruis

Prinses Diana was ambassadrice van het Rode Kruis. De beelden van de prinses tijdens haar Rode Kruis bezoek aan slachtoffers van mijnenvelden in Afrika zijn inmiddels iconisch en wereldberoemd. De film DIANA (met Naomi Watts in de hoofdrol) is een biografisch drama over de laatste twee jaar van Prinses Diana’s roerige leven waarin haar geheime affaire met de hartchirurg Hasnat Kahn centraal staat.

Na de tyfoon op de Filipijnen hebben het Rode Kruis en de distributeur van de film besloten dat de opbrengst van de veiling naar Giro555 moet gaan. De DIANA-veiling liep van 14 tot 19 november via Marktplaats.

tas.JPG

 

diana_ver3_xlg.jpg