Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Opbrengst fotoveiling Prinses Margriet Fonds €30.000
18 september 2014 |

Opbrengst fotoveiling Prinses Margriet Fonds €30.000

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft vanmiddag, in haar rol als erevoorzitter van het Rode Kruis, de tentoonstelling van fotojournalist Raymond Rutting bezocht.  Na haar bezoek werd een groot deel van zijn foto´s geveild in Museum Hilversum. De opbrengst van maar liefst €30.000 is bestemd voor het project Safe Schools van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Fotograaf Raymond Rutting wil met zijn foto's een verhaal vertellen, maar ook daadwerkelijk een verschil maken voor de mensen die hij in beeld heeft gebracht. Verschillende foto's van zijn overzichtstentoonstelling The Art of News #2 zijn daarom geveild. De opbrengst gaat naar Safe Schools in Indonesië en Haïti, een project dat is opgezet door het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Safe Schools

Wereldwijd wonen 175 miljoen kinderen in landen waar rampen jaarlijks één of meerdere keren voorkomen: landen zoals Indonesië en Haïti, waar aardbevingen, overstromingen en landverschuivingen dreigende rampen zijn. Een natuurramp kan een grote impact hebben op kinderen. Door de verwoesting van huizen en het verlies van dierbaren stoppen zij vaak met school om te gaan werken. Safe Schools zorgt ervoor dat de school en het kind zijn voorbereid op een ramp.

Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds is opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen. Met steun van het fonds is het Rode Kruis al actief voordat een ramp zich voordoet. Zo kan veel leed voorkomen worden.

The Art of News #2

Fotograaf Raymond Rutting reist al 30 jaar de hele wereld over om het internationale nieuws in beeld te brengen. Zijn werk verscheen onder andere in de Volkskrant, National Geographic, New York Times en The Guardian. Tijdens de expositie The Art of News #2 toont de fotograaf niet alleen zijn nieuws  en portretfoto's, maar ook reis- en natuurfoto's. De fototentoonstelling van Raymond Rutting is nog tot en met 21 september 2014 gratis in Museum Hilversum te zien.