Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Open je hart voor de slachtoffers in Syrië
6 maart 2013 |

Open je hart voor de slachtoffers in Syrië

Met het delen van foto’s op Facebook en het geven van een gift roept het Rode Kruis Nederlanders op de miljoenen slachtoffers van het geweld in Syrië te steunen. Zo vragen we aandacht voor alle slachtoffers van het conflict in het land. Ruim 4 miljoen Syriërs hebben direct hulp nodig.

Het bieden van hulp in Syrië is niet eenvoudig, maar wel mogelijk.  Iedereen kan helpen kan door: 

  1. Een foto te delen op Facebook (klik hier voor een uitleg)
  2. Een gift te geven via giro 6868 t.n.v. Het Nederlandse Rode Kruis
  3. OPENYOURHEART te sms’en naar 4333. 

Maak een foto! 

De ervaring van het afgelopen jaar is dat het werven van geld voor Syrië via de traditionele weg bijzonder lastig is. Daarom doen we een oproep aan iedereen om via Facebook aandacht te vragen. Mensen kunnen een foto van zichzelf maken met hun handen in de vorm van een hart en die vervolgens delen, met de tekst OPEN YOUR HEART for the people in Syria. 

Bekende Nederlanders als Rob Stenders, Irene Moors, Yfke Sturm en Eric Corton hebben al foto´s met een hartjesgebaar ingestuurd om de campagne te ondersteunen. Het Rode Kruis hoopt na deze mooie start op nog veel meer inzendingen en roept het Nederlandse publiek op om deze campagne te ondersteunen via ieders persoonlijke netwerk.

Een hart onder de riem

In Utrecht en Amsterdam gaan vandaag vrijwilligers de straat op om foto’s te maken voor de actie. Hiermee willen ze de 11.000 vrijwillgers van de Syrische Rode Halve Maan een hart onder de riem steken. Deze vrijwilligers helpen al twee laar lang dag in dag uit met gevaar voor eigen leven heel veel Syriërs. Sinds het begin van het conflict kwamen al acht vrijwilligers tijdens hun werk om door geweld.  

Meer weten?

Lees hier meer informatie over de actie! Of bekijk ons Syrië-dossier​. ​
​​​​
Doe ook mee!