Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Opnieuw zware aardbeving in Nepal
12 mei 2015 |

Opnieuw zware aardbeving in Nepal

​#NlHelptNepal 

Paniek in de straten van Kathmandu nadat dinsdagmiddag om 12:45 uur (plaatselijke tijd) Nepal opnieuw getroffen werd door een zware aardbeving en 2 naschokken.

 

Nepal-second-earthquake.jpg 

Fotocredit: IFRC/Paula Bronstein/Photojournalist

De beving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter volgt op de zware aardbeving van zeventien dagen geleden. Volgens de eerste berichten zijn er 34 doden en 1.066 gewonden gevallen. Exacte aantallen en de omvang van de schade zijn nog niet bekend. Duidelijk is wel dat de hulpoperatie verder opgeschaald zal moeten worden.

De vorige beving was ten westen van Kathmandu. Het epicentrum van deze aardbeving lag bij Namche Bazar, ten oosten van de hoofdstad dichtbij de Mount Everest. Schokken zijn gevoeld tot in Dehli (India) en Dhaka (Bangladesh).Deze tweede aardbeving is opnieuw een klap voor de al zwaar getroffen bevolking van Nepal.

Nationale Actie Giro555 opgeschaald

De Nationale Actie ‘Nederland helpt Nepal’ is opgeschaald, nu het land opnieuw door een zware aardbeving is getroffen. Op radio en televisie zullen deze week nieuwe spots worden uitgezonden om de mensen op te roepen om te storten op Giro555.

Ramp op ramp

“Het is een ramp op ramp. Hulp is meer dan ooit nodig”, zegt actievoorzitter Gijs de Vries. De hulp komt ten goede aan mensen die al eerder getroffen waren door de aardbeving en aan slachtoffers van de nieuwe nieuwe beving.