Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws De kracht van burgers bij rampen en crises
28 maart 2014 |

De kracht van burgers bij rampen en crises

​Bij een ramp zijn burgers meestal de eersten die in actie komen om hun medeburgers te helpen. Sociale media zorgen ervoor dat mensen nog sneller op de hoogte zijn en direct in actie kunnen komen. Tot het moment dat professionele hulpverleners arriveren en het welbekende lint spannen, zijn burgers ‘in the lead’.

Wat beweegt mensen? Laten burgers zich sturen? Hoe bieden professionele hulpverleners de ruimte zodat burgers verantwoord “door het lint” heen kunnen en een goede bijdrage leveren aan de hulpverlening? Dat is het centrale thema van het congres Power to the People, dat het Rode Kruis op 17 april 2014 organiseert in het Muntgebouw in Utrecht.

Het woord is in de eerste plaats aan burgers zelf

Ervaringsdeskundigen uit binnen- en buitenland delen hun verhaal en we diepen die ervaringen uit. Gastsprekers op het congres zijn prof. dr. Pieter Winsemius, als WRR-lid verantwoordelijk voor het rapport ‘Vertrouwen in Burgers’ en Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. 

​De dag wordt in goede banen geleid door Annette van Trigt, al jarenlang een vertrouwde verschijning op radio en televisie. Het congres is bedoeld voor beleidsmakers en besluitvormers in de rampen- en crisisbeheersing en andere professionals binnen het vakgebied.

Opening door Prinses Margriet

De opening van het congres wordt verricht door H.K.H. Prinses Margriet en minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie zal de afsluiting verzorgen. 

Informatie en aanmelden

Nieuwsgierig en meer weten? Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden. De kosten voor het congres bedragen €149,-. Iedere betalende deelnemer mag gratis `een burger´ meenemen.

power-to-the-people.jpg
Meld je direct aan!