Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Premier Rutte: "Volg een EHBO cursus!"
14 februari 2017 |

Premier Rutte: "Volg een EHBO cursus!"

Minister-president Rutte roept alle Nederlanders op om een EHBO cursus te volgen. "Je krijgt er energie van als je een ander kunt helpen." Rutte deed de oproep tijdens een ​bezoek van de directeur van het Rode Kruis, Gijs de Vries.

Rode Kruis 1.1.jpgDirecteur Gijs de Vries op bezoek bij premier Mark Rutte om de video 'EHBO doe je zo' te laten zien. (Foto: Freek van den Bergh)

Op bezoek bij de premier

Directeur Gijs de Vries was op bezoek bij de premier om aandacht te vragen voor het onderwerp EHBO. Hij deed dit door de minister-president de video 'EHBO doe je zo' te laten zien. Rutte reageerde enthousiast op de video: "De allerbelangrijkste boodschap van de video is dat je moet zorgen dat je een cursus doet", zegt Rutte uit ervaring. Zelf wist hij niet precies wat hij moest doen in een noodsituatie. "Gelukkig wist iemand anders wel wat hij moest doen. Dat heeft me gestimuleerd een cursus te doen. Doe dit dus; je krijgt er energie van als je een ander kunt helpen."

Blijf oefenen

Rutte is na het zien van de video gemotiveerd om ook zijn eigen kennis op te frissen. "Mijn persoonlijke ervaring is dat je moet blijven oefenen. Voor mij is dit aanleiding om het reanimeren weer eens goed te trainen. Ik heb het wel geleerd, maar de kennis is toch een beetje weggezakt."

Geen idee waar AED hangt

Overigens weet de premier zelf niet precies waar de AED (Automatische Externe Defibrillator) in zijn ministerie hangt. "Onze bedrijfshulpverleners weten dat wel uiteraard, maar ik ga toch even zoeken waar ze hangen." Voor een verbandtrommel hoeft Rutte niet te zoeken, want het Torentje is in ieder geval een EHBO-set rijker. Gijs de Vries overhandigde de premier een Rode Kruis EHBO-set als dank voor het bezoek.

 

​Rode Kruis EHBO-app

Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dan belangrijk te weten hoe je moet handelen. Geef gehoor aan de oproep van de premier! Volg een EHBO cursus. ​

button-webshop.png


 

Artikel delen?