Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Prins Pieter-Christiaan verzorgt samen met Rode Kruis lunch voor ouderen
12 maart 2016 |

Prins Pieter-Christiaan verzorgt samen met Rode Kruis lunch voor ouderen

​#NLdoet - Prins Pieter-Christaan, zijn vrouw Prinses Anita en dochter Emma, serveerden vandaag samen met de studentendesk Den Haag een Paaslunch voor een groep ouderen in de Haagse Rode Kruis-wijkwinkel.

Pieter-Christiaan.jpg
  Prins Pieter-Christaan, Prinses Anita en dochter Emma zijn druk bezig de ouderen van eten te voorzien. (Foto: Arjen Prins)
De lunch kreeg vandaag voor een groep ouderen in Den Haag onverwacht een koninklijk tintje. Want die werd geserveerd door Prins Pieter-Christiaan, zijn vrouw Prinses Anita en zijn dochter Emma. Er werd aardig doorgewerkt door het gezin: samen met de studenten zij zetten de lunch klaar, hielpen mee in de bediening en hielden een praatje met de ouderen. Tijdens de lunch was er ook een workshop met als thema: veilig over straat.

PC1.jpg
  Prins Pieter-Christiaan legt het bestek neer. (Foto: Arjen Prins)

Studentendesk Rode Kruis

Studenten van de studentendesk Den Haag koken maandelijks voor een grote groep ouderen in een woonzorgcentrum in de wijk Moerwijk. Hierbij staat ontmoeten, netwerken en het vergroten van zelfredzaamheid centraal. Het project heet Dishes with Wishes en richt zich op een groep ouderen die op een of andere manier verminderd redzaam zijn. Naast het verzorgen van een 3-gangendiner worden er regelmatig activiteiten georganiseerd om zelfredzaamheid te vergroten.
PC2.jpg
  Prinses Anita vermaakt de ouderen door gezellig met ze te praten. (Foto: Arjen Prins)

NLdoet

NLdoet is een initatiatief van het Oranje fonds om zoveel mogelijk mensen in Nederland te een dag of een deel daarvan vrijwilligers werk te laten doen. Op 11 en 12 maart organiseert NLdoet samen met duizenden organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit is niet zonder succes, de afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen de helpende hand geboden.
RK NLDoet -6.jpg
Prins Pieter-Christiaan is vice-voorzitter van het bestuur van het Rode Kruis. (Foto: Arjen Prins)

Lees meer over de studentendesk van het Rode Kruis

Artikel delen?