Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Prinses Margriet geëerd voor inzet Rode Kruis
16 november 2012 |

Prinses Margriet geëerd voor inzet Rode Kruis

Prinses Margriet heeft het eredoctoraat  van de McMaster Universiteit in Canada ontvangen. De universiteit prijst met name haar jarenlange inzet voor de gezondheidszorg en welzijn door haar werk voor het Internationale Rode Kruis. De prinses is geboren in Canada en een warm pleitbezorger voor de betrekkingen tussen Canada en Nederland.

Toespraak

Aandacht vragen voor slachtoffers in noodsituaties is voor Prinses Margriet de reden geweest om zich in te zetten voor het Rode Kruis, zo stelt zij in haar toespraak. De prinses noemt geweld tegen gewonden en zieken en tegen medisch personeel een van de belangrijkste humanitaire vraagstukken van vandaag. Toegang tot getroffenen is een van cruciaal belang en een dagelijkse uitdaging. De noodzaak om met alle partijen samen te werken is groter dan ooit.

Erevoorzitter

Prinses Margriet zet zich al van jongs af in voor het Rode Kruis. Als gediplomeerd verpleegster voer ze op het hospitaalschip Henri Dunant tot aan haar huwelijk. Later vervulde ze bestuurlijke functies bij de Nederlandse afdeling van het Rode Kruis en was president van het Internationale Rode Kruis en Halve Maan.  Prinses Margriet is ook erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.