Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Prinses Margriet gekozen tot erevoorzitter
11 december 2010 |

Prinses Margriet gekozen tot erevoorzitter

Prinses Margriet is door de ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis unaniem gekozen tot erevoorzitter. De raad loofde de prinses vanwege haar tomeloze inzet en enorme betrokkenheid bij hulpverleners en slachtoffers. 

 

De prinses treedt per 1 januari 2011 af als vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Op die datum eindigt haar statutaire termijn. Zij blijft wel bestuurslid van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen in Genève. Ook zal ze zich nog steeds actief inzetten voor het Nederlandse Rode Kruis.

Grote waarde

"De prinses is van grote toegevoegde waarde voor de internationale Rode Kruis beweging en dit erevoorzitterschap markeert dat”, zei Cees Breederveld, Algemeen Directeur van het Nederlandse Rode Kruis. In al die jaren die wij in binnen- en buitenland nauw hebben mogen samenwerken, heb ik haar leren kennen als een deskundig en kordaat bestuurder. Iemand die relevante thema’s goed op de agenda weet te zetten. En een bestuurder die nooit vergeet voor wie zij het allemaal doet: voor onze vrijwilligers en voor de kwetsbare medemensen die we dankzij hun inzet kunnen helpen.”

Opvolgers

De ledenraad van het Rode Kruis, benoemde direct de nieuwe bestuursleden. Onder meer prins Pieter-Christaan en oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn zijn in het bestuur gekozen.

Bekijk hier de afscheidsspeech van Prinses Margriet (tekst)