Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Prinses Margriet opent Margriet Winter Fair
1 november 2010 |

Prinses Margriet opent Margriet Winter Fair

​Prinses Margriet opent vrijdag 19 november de Margriet Winter Fair. Het jaarlijkse evenement van weekblad Margriet wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Ter ere van dit jubileum heeft het weekblad in samenwerking met het Rode Kruis een speciaal fonds opgericht: het Margriet Rode Kruis Vakantiefonds. Tijdens de Winter Fair wordt er geld ingezameld voor dit fonds. Prinses Margriet geeft als vice-voorzitter van het Rode Kruis het officiële startsein voor de inzamelingsactie.

Geld uit het fonds wordt besteed aan een vakantieweek voor mensen in een sociaal isolement. Speciaal voor deze groep mensen organiseren het Rode Kruis en Margriet de Margriet Midwinter Weken. De vakantieweken vinden eind januari en eind februari 2011 plaats in twee Rode Kruis hotels. Hier beleven de vakantiegangers verschillende excursies, workshops en uitstapjes.

Stand Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft dit jaar een eigen stand op de Margriet Winter Fair. Bij deze stand wordt de workshop ‘De kracht van vriendschap’ gegeven. Ook is het mogelijk om zelf wenskaarten te maken. Margriet Winter Fair vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 19 tot en met 25 november.

Aanmelden Midwinter Weken
Kent u iemand in een sociaal isolement? En verdient deze persoon een week vakantie? Via deze website kunt u zichzelf of iemand anders opgeven voor de Margriet Midwinter Weken.