Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ravage Vanuatu in beeld
26 maart 2015 |

Ravage Vanuatu in beeld

#CycloonVanuatu - Het Rode Kruis doet er alles aan om de eilandbewoners van Vanuatu te helpen. De slachtoffers proberen te overleven en bouwen hun huizen weer op. Zelfs kinderen helpen mee.

p-VUT0321.jpg Michaels kinderen gilden van angst toen cycloon Pam hun huis aan stukken waaide. "Alles waar mijn vrouw en ik aan dachten was hun veiligheid". Het gezin is al haar bezittingen kwijt.

p-VUT0298.jpg Daniella krijgt van het Rode Kruis een kruiwagen vol flesjes water. Ze neemt het mee naar huis voor haar familie. Pam heeft veel waterputten vernield, daarom is schoon drinkwater schaars.   

p-VUT0313(1).jpg  Esther wijst naar haar ingestorte dorp. "Mijn kinderen huilden verschrikkelijk. Ze schrokken van het enorme lawaai en bleven maar vragen wat er gebeurde."

 p-VUT0306.jpg

  Veel huizen zijn er zo slecht aan toe dat slachtoffers geen geschikte         slaapplek hebben. Lei moet met haar gezin in de badkamer slapen. "Nog niemand heeft een goede nachtrust gehad na de cycloon".  p-VUT0332.jpg

 Het Franse Rode Kruis levert hulpgoederen per helikopter. Frido Herinckx,    hoofd van de unit noodhulp binnen de afdeling internationale hulp van het Nederlandse Rode Kruis, blijft voorlopig nog in Vanuatu om de eilandbewoners met hulpgoederen te ondersteunen.

Giro 6868

Steun de mensen die door het natuurgeweld in één klap alles zijn kwijtgeraakt en doneer nu op NL83INGB0000006868 (6 nullen), o.v.v. Cycloon Vanuatu en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.