Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Recordaantal afdelingen zet zich in voor Nationaal Hitteplan
3 juli 2015 |

Recordaantal afdelingen zet zich in voor Nationaal Hitteplan

​#Hitteplan - Een recordaantal Rode Kruis-afdelingen organiseert deze week activiteiten voor het Nationale Hitteplan. De hele week delen vrijwilligers onder andere hittewaaiers en glaasjes water uit.

IMG-20150703-WA0011 (3).jpg
   Deze week delen Rode Kruis-vrijwilligers duizenden hittewaaiers uit met HitteDipTips.

 

Dertig tot veertig afdelingen zetten zich deze week in voor het Nationaal Hitteplan. De voorgaande jaren deden er maximaal vijfentwintig mee. "Fantastisch dat er zoveel vrijwilligers actief en betrokken zijn", zegt Helma Brouwer, accountmanager van Zelfredzaamheid. "Ze hebben zelfs glaasjes water uitgedeeld in wachtkamers bij huisartsen." Ook de ouderen in verzorgingstehuizen hebben de afgelopen dagen vol op aandacht gehad van vrijwilligers. 

IMG-20150703-WA0006 (3).jpg
    De ouderen worden goed in de gaten gehouden. Zij zijn een kwetsbare groep tijdens de hittegolf.


De afdelingen letten naast ouderen voornamelijk op kinderen. Het Rode Kruis in Voorne-Putten organiseerde op 2 juli een watergevecht op school. Ook in Rotterdam is er waterpret. Vrijwilligers hebben opblaasbadjes neergezet in het centrum. In Zeeland is de SIGMA ingezet vanwege de drukte en de warmte. De activiteit die het meest voorkomt is het uitdelen van hittewaaiers met HitteDipTips. Daarvan zijn er de afgelopen dagen duizenden uitgedeeld.   

Plantenspuiten 

Dit weekend, tijdens de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht, blijft het warm. Vrijwilligers zullen nevel verspreiden met plantenspuiten om mensen af te koelen. Daarnaast begeleiden ze mensen naar koelere plekken.

Tour Utrecht.jpg 

   Bij de ploegenpresentatie in Utrecht op 3 juli houden de bikers van het Rode Kruis de toeschouwers goed in de gaten.

De hitte zal nog een paar dagen aanhouden. Woensdag wordt het koeler. Volg tot die tijd onze HitteDipTips goed op. Je kunt ook onze hittechecklist downloaden. Rode Kruis-afdelingen zullen de komende dagen nog steeds paraat staan om slachtoffers van de hittegolf te helpen.