Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Recordaantal Rode Kruis-vrijwilligers tijdens Nijmeegse Vierdaagse
12 juli 2014 |

Recordaantal Rode Kruis-vrijwilligers tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Het Rode Kruis zet dit jaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een recordaantal vrijwilligers in: 600 in totaal. Tijdens het wandelfestijn bieden bijna 357 EHBO'ers Eerste Hulp aan wandelaars met wandelletsel, zoals blaren. Daarnaast ondersteunen 8 artsen en 31 verpleegkundigen de hele week bij kleine en grote ongevallen zoals insectenbeten, flauwtes of mogelijke hartaanvallen.

Bevoorraden Eerste Hulpposten

Naast EHBO'ers worden zijn er ook vrijwilligers actief voor het bevoorraden van de hulpposten met pleisters en andere EHBO artikelen, het beheren van de meldkamer en andere ondersteunende diensten. Mede dankzij de hulp van het Rode Kruis bereiken jaarlijks duizenden wandelaars de finish, ondanks hun blessures. Ook dit jaar zet de hulporganisatie alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. 

Meer hulpverleners tijdens Vierdaagse

Dit jaar zijn er tijdens de Vierdaagse meer vrijwilligers nodig bij de start en finish. Vorig jaar kon de medische hulppost de drukte nauwelijks aan. Het Rode Kruis is de enige organisatie die sinds het terugtrekken van defensiepersoneel  Eerste Hulpverleners en blaarbehandelaars levert. Ook op de hulpposten onderweg. Naast personeel zet het Rode Kruis 50 bevoorradingsbusjes, 3 ambulances en  1 golfkar in om traumapatiënten van het Wedren naar het behandelcentrum te vervoeren. Bij de start- en finish locatie is het door drukte bijna onmogelijk om met een gewone ambulance te werken. Op de bezemwagens zijn verpleegkundigen van het Rode Kruis aanwezig.  

Hitte tijdens Vierdaagse

Naar verwachting wordt het de tweede helft van volgende week erg warm. Het Rode Kruis roept daarom wandelaars op om goed voorbereid op pad te gaan. Enkele tips zijn bijvoorbeeld om het evenement goed uitgerust te beginnen, zonnebrand en petjes mee te nemen en tijdens de wandeltocht genoeg te drinken. Ook is het handig om de EHBO App van het Rode Kruis te downloaden. Zodat de wandelaars weten hoe ze zichzelf of elkaar kunnen helpen in geval van nood.  

Alles paraat voor Vierdaagse