Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Reddingsbrigade en Rode Kruis gaan samenwerken op gebied van Eerste Hulp
19 november 2015 |

Reddingsbrigade en Rode Kruis gaan samenwerken op gebied van Eerste Hulp

​#EHBO - Reddingsbrigade Nederland en het Rode Kruis hebben op 18 november een overeenkomst gesloten wat betreft het aanbieden van EHBO-cursussen aan leden van de reddingsbrigade. Het Rode Kruis levert het lesmateriaal en beide partijen zullen cursussen organiseren met gekwalificeerde instructeurs.

Reddingsbrigade_Rode Kruis 4_website.jpg
Directeuren Gijs de Vries en Raymond van Mourik (Reddingsbrigade Nederland) zijn blij met de samenwerking rond de Eerste Hulp.


Met de samenwerkingsovereenkomst willen het Rode Kruis en Reddingsbrigade Nederland de kennis en kunde van EHBO laagdrempelig maken voor leden van reddingsbrigades. De circa 5.000 lifeguards van de Reddingsbrigade moeten al verplicht een EHBO-diploma halen. Door de samenwerking met het Rode Kruis hopen beide organisaties dat ook leden voor wie het niet verplicht is, de cursus gaan volgen.

Aantrekkelijker

Reddingsbrigade Nederland telt 166 aangesloten reddingsbrigades met in totaal 23.000 leden. Er zijn elk jaar meer gekwalificeerde lifeguards met kennis van EHBO nodig. Door de opzet van de Rode Kruis-EHBO-cursus kan het voor leden aantrekkelijker worden om deze cursus te volgen.

Wil je ook een cursus volgen? Bekijk hier ons overizicht.