Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Reis naar Nepal in beeld
26 juni 2015 |

Reis naar Nepal in beeld

#AardbevingNepal – Gijs de Vries, actievoorzitter van de nationale Giro555-actie ‘Nederland helpt Nepal', en directeur van het Nederlandse Rode Kruis, was vorige week in Nepal om de hulporganisaties te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe groot de schade is. Fotograaf Arie Kievit was mee op reis en heeft daar een aantal indrukwekkende foto's gemaakt.   

Nepal1.JPG

Het prachtige Nepal ligt in puin. Veel gezinnen zijn omgekomen of raakten hun huis kwijt. Een enorm contrast.  (foto: Arie Kievit)

 

Nepal2.JPG 

De school van deze kinderen is ingestort. Toch kunnen ze les krijgen omdat een van de hulporganisaties een tent heeft neergezet. (foto: Arie Kievit)

 

Nepal3.JPG 

Het dorp Banskarkha is zwaar getroffen door de aardbeving. Eén op de zeven mensen is overleden en vele huizen zijn verloren gegaan. Toch halen ze alles uit de kast om het reisgezelschap  van Giro555 te ontvangen. (foto: Arie Kievit)

Nepal4.JPG 

De kinderen in Nepal leren hard. Ondanks de grote ramp moet er gedacht worden aan hun toekomst. Wel zijn de klassen uitgedund. Sommige leerlingen blijven thuis om puin te ruimen en huizen op te bouwen. (foto: Arie Kievit)

Nepal5.JPG 

 In de steden is de hulpverlening een extra uitdaging. Mensen willen zo dicht mogelijk bij hun ingestorte huizen blijven terwijl er dagelijks nog veel naschokken zijn. (foto: Arie Kievit)

Nepal6.jpg 

Mensen staan geduldig in de rij voor de distributie van reparatiepakketten. Ze krijgen touw, tentzeil, dekens en emmers om hun huizen zo snel mogelijk weer op te bouwen. (foto: Arie Kievit) 


Lees ook blog 1, blog 2 en blog 3 van Gijs de Vries.  

 

Miljoenen mensen zijn getroffen door de aardbeving in Nepal. Mensen hebben alles verloren. Er is dringend behoefte aan (nood) onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. Jouw hulp is hard nodig.

doneer-nu.png