Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Resultaat Serious Request 2012: honderduizenden baby's en zwangere vrouwen geholpen
4 november 2015 |

Resultaat Serious Request 2012: honderduizenden baby's en zwangere vrouwen geholpen

​#SR2012 – Tijdens de negende editie van 3FM Serious Request, in 2012, vroeg 3FM samen met het Rode Kruis aandacht voor babysterfte. Dankzij de schitterende opbrengst hebben we de afgelopen drie jaar veel kunnen doen om het aantal slachtoffertjes van deze ramp terug te dringen. Onze hulp bereikte 231.574 baby's en 218.655 zwangere vrouwen in 18 landen.

evelyne.jpg 

Evelyne uit Haïti zette een gezonde baby op de wereld dankzij het Rode Kruis. “Toen ik 5 maanden zwanger was, zwollen mijn voeten enorm op en deed mijn onderbuik veel pijn. Ik krijg een kruidendrank van mijn oma en hoopte dat dat voldoende was. Het hielp niets. De Rode Kruis-vrijwilligers stuurden me direct door naar het ziekenhuis. Hier kreeg ik medicijnen waardoor ik me meteen een stuk beter voelde.”

Lees hier het aangrijpende verhaal van Evelyne.

 

Let's hear it for the babies

Miljoenen baby's sterven onnodig. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan een groot deel van deze babysterfte worden voorkomen. Het Rode Kruis moeders met zwangerschapschapsbegeleiding, medische zorg, hulp tijdens de bevalling en hulp bij de zorg voor hun pasgeboren baby.


Een greep uit de resultaten

Dankzij de opbrengst van 3FM Serious Request 2012 hebben we veel kunnen bereiken. Een greep uit de resultaten tot eind 2015:


• 231.574 baby's en 218.655 zwangere vrouwen werden bereikt met hulp van het Rode Kruis in 18 landen: Filippijnen, Malawi, Ethiopië, Oeganda, Zuid Soedan, Guatemala, Libanon, Mali, Mauritanië, Somalië, Soedan, Democratische Republiek Congo en Irak, Zambia, Tsjaad, Haïti, Ivoorkust en Burundi.
• 120.438 zwangere vrouwen zijn begeleid door het Rode Kruis en hebben zwangerschapscontroles ontvangen en 90.423 vrouwen zijn gevaccineerd tegen tetanus.
• We hebben 120.438 zwangere vrouwen begeleid met zwangerschapscontroles en 90.423 vrouwen gevaccineerd tegen tetanus.
• In Oeganda zijn 22 motorambulances en in Malawi 70 fietsambulances aangeschaft om vrouwen die moeten bevallen sneller naar het ziekenhuis te brengen.

 

Lees hier meer over de resultaten van 3FM Serious Request 2012.
Bekijk hier de resultaten van de andere edities van 3FM Serious Request.