Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Richting Noordkaap voor 3FM Serious Request
27 september 2016 |

Richting Noordkaap voor 3FM Serious Request

Gladde wegen, slippende banden, sneeuwstormen en onderweg verplicht op de foto met de kerstman of een duik nemen in de ijskoude zee. Yep, dat klinkt als de Noordkaap Challenge: een 13-daagse autorit richting het noordelijkste puntje van Europa. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor 3FM Serious Request. "Het is te gek om te zien hoe gemotiveerd onze teams zijn!", aldus Marcia van der Hoest, medeorganisator van dit inmiddels befaamde evenement.  ​​

567431cd2719f.jpgOp 7 december start de zesde editie van de Noordkaap Challenge

Het doorzetten, de saamhorigheid. Dat is wat Marcia het mooiste vindt aan de Noordkaap Challenge. "Er worden intense vriendschappen gesloten", vertelt ze, "maar het hoogtepunt is toch wel de Noordkaap zelf: dat je die van je bucketlist kunt afvinken. De weg ernaartoe is overigens óók prachtig."

Ludieke opdrachten

​Het doel van de Noordkaap Challenge: zoveel mogelijk geld ophalen voor 3FM Serious Request. Ieder team moet tenminste 2000 euro inbrengen. Dat kan door middel van sponsoring, maar ook middels het uitvoeren van ludieke opdrachten, verzonnen door het thuisfront. "Op de foto gaan met de kerstman bijvoorbeeld", aldus Marcia, "of dat één van de teamleden in een boom klimt en de ander 'm dan omzaagt, dat soort dingen". Marcia lacht: "Er is dit jaar een team dat nú al 6000 euro heeft opgehaald. Echt fantastisch. De eerste meeting heeft nog niet eens plaatsgevonden!"

Avontuur

Er is nog een aantal startbewijzen voor deze zesde editie van de Noordkaap Challenge beschikbaar, die op 7 december start​. Marcia zoekt niet per se stoere mensen. ​"Je moet vooral auto kunnen rijden". Ben jij 'gewoon heel normaal' en gek op avontuur? Geef je dan vóór 20 november op door een mailtje te sturen naar info@noordkaapchallenge.nl.

​Kom ook in actie 

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan deze eenvoudig te behandelen ziekte.

Wil jij jouw school of klas betrekken bij 3FM Serious Request? Of wil je als vrijwilliger je handen uit de mouwen steken? Check onze website hoe jij in actie kan komen! ​

​​

Artikel delen?