Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis-afdelingen organiseren acties voor 3FM Serious Request
15 december 2015 |

Rode Kruis-afdelingen organiseren acties voor 3FM Serious Request

​#SR15 - Dansen, zingen, met de Kerstman op de foto, computerspellen spelen: allemaal voor 3FM Serious Request 2015. Door heel het land hebben Rode Kruis-afdelingen de afgelopen maand acties georganiseerd. Een overzicht van de leukste activiteiten.

SD Twente.jpg

 De Jazz-avond van de Studentendesk Twente werd druk bezocht. (Foto: SD Twente)

Swingen in Twente

De Studentendesk Twente bestaat pas sinds september 2015 en organiseerde 9 december hun allereerste evenement. In samenwerking met Jazzpodium de Tor in Enschede nodigden ze twee bands uit: UTmost en Lazz. “De avond werd druk bezocht en we hebben zo’n €350 opgehaald. Een prachtig bedrag voor 3FM Serious Request 2015”, zegt Rode Kruis-vrijwilliger Nienke van Wessel. De Studentendesk laat het hier niet bij, op 22 december organiseren ze Serious Swim in Enschede. Nienke: “We gaan er een fantastische dag van maken en hopelijk halen we minimaal zoveel geld op als 9 december.”


SD Groningen.jpg
  Dit is de enthousiaste Serious Request-commissie van de Studentendesk Groningen. (Foto: SD Groningen) 

Actieve Groningers

In Groningen is 3FM Serious Request niet onopgemerkt gebleven. De Studentendesk Groningen organiseerde maar liefst 5 acties en hiermee hebben de studenten meer dan €2.800 opgehaald. Ze hebben een bowlingavond georganiseerd, een pubquiz, een benefietfeest en ze hebben zelfs gecollecteerd. Ter ontspanning is er geyogaad in Yogastudio Rijswijk waar een mooi bedrag van €460 mee is opgehaald. Hier blijft het niet bij, de komende dagen staan er nog meer activiteiten op de planning zoals een Kerstfeest en een scholenactie. Kinderen zullen heitje voor karweitje gaan doen. “Alle activiteiten gingen goed, we zijn erg blij met het resultaat en zullen naar het Glazen Huis gaan om het bedrag in de brievenbus te doen”, zegt Floor Kraaijeveld, voorzitter van de Serious Request-commissie van Studentendesk Groningen.  

 

In Numansdorp doen kinderen enthousiast mee met een dansworkshop. (Video: Rode Kruis Hoeksche Waard)

Feest in de Hoeksche Waard

Het Rode Kruis in de Hoeksche Waard steekt zijn handen uit de mouwen. Aanstaande zaterdag en zondag organiseren de vrijwilligers hun grootste  evenement: 24 uur voetballen bij NSVV. De voetballers van de club in Numansdorp zullen op zaterdag 18 december vanaf 19:00 uur gaan spelen tot en met zondag 19 december 23:00 uur. Wat zullen ze moe zijn na deze topprestatie. “We hebben meer vrijwilligers nodig voor de voetbalmarathon. Het is een groot evenement waarbij deelnemers ook gaan fietsen en meedoen met een stokkenvangspel. Dus geef je vooral op!” zegt Rode Kruis-vrijwilliger Ben van Zwieten.

 

SD Wageningen.jpg
  De rust was verstoord tijdens de pauze in de Universiteit Wageningen. (Foto: SD Wageningen)
 

Plaatje aanvragen in Wageningen

In de Universiteit Wageningen was het lang niet meer zo gezellig geweest als in de eerste week van december. De Studentendesk maakte samen met RTV Rijnstreek radio tijdens de pauze. Studenten konden tegen een vergoeding hun favoriete plaat aanvragen. Naast deze activiteit organiseerden de studenten een loterij en een groot feest. “We hebben zo’n €1.500 opgehaald voor 3FM Serious Request. Een prachtig resultaat,” zegt organisator Mirjam van der Kraats.

 

SD Amsterdam.jpg Zo'n 300 mensen bezochten de cabaretvoorstelling in De La Mar Theater. (Foto: SD Amsterdam)

Lachen in Amsterdam

De Studentendesk Amsterdam pakten het groots aan. Zij vroegen 4 bekende cabaretiers te spelen in De La Mar Theater voor 3FM Serious Request. Pepijn Schoneveld, René van Meurs, Leon van der Zanden en Javier Guzman zeiden hier geen ‘nee’ tegen. Ieder speelde een half uur voor een publiek van ongeveer 300 man. “Het was een enorm leuke voorstelling, regelmatig lag de hele zaal plat”, zegt projectcoördinator Pien van der Pol die zelf ook heeft genoten. In totaal heeft de Studentendesk tussen de €5.000 en €6.000 opgehaald met deze actie. Op 21 december organiseren de studenten Serious Swim. Inmiddels is hier al meer dan €1.500 mee opgehaald.

Wil je ook een actie organiseren? Ga naar: https://kominactie.3fm.nl/

Keep them going​​​​​​​​​​!

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst: Keep them going! Geef nu!