Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis-afdelingen overhandigen cheque van € 90.000
20 december 2014 |

Rode Kruis-afdelingen overhandigen cheque van € 90.000

De gezamenlijke actie van alle Rode Kruis-afdelingen heeft maar liefst  € 90.000 opgeleverd voor 3FM Serious Request 2014. Het bedrag is vandaag, de derde dag, symbolisch overhandigd aan 3FM Serious Request in het Glazen Huis.

Het klinkt raar, maar het is echt waar… Het Rode Kruis doneert aan het Rode Kruis. Het gaat hier om een bedrag dat door de plaatselijke afdelingen en de studentendesks van het Rode Kruis is ingezameld. Ze deden dit met eigen ludieke publieksacties die de afgelopen weken overal in het land zijn gehouden. Extra geld dus voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Het bracht de tweede tussenstand van 3FM Serious request 2014 op ruim € 2 miljoen.  

afdelingscheque SR14.jpg 

3FM-dj Coen neemt de cheque van de Rode Kruis-afdelingen denkbeeldig in ontvangst. Hij zit voorlopig natuurlijk in het Glazen Huis. Foto: Ashvini Panday

Utrechtse kerstknuffel

Op de kerstmarkt op het Domplein in Utrecht was het koud en stonden vrijwilligers van de Rode Kruis-afdeling Utrecht klaar in beestenpakken. Om het winkelend publiek een knuffel te geven. 'Een kroel voor het goede doel' luidde de actie, waarmee in totaal € 360,72 bij elkaar geknuffeld werd. De reacties van de mensen op straat waren divers. Sommigen negeerden de uitnodiging of keken of ze een oneerbaar voorstel kregen. Kinderen waren soms bang voor de levensgrote knuffelbeesten, maar toch werd het streefbedrag van €100 ruimschoots overschreden. Een dikke knuffel voor de afdeling Utrecht!

knuffels en eric SR14.jpg 

 Eric Corton laat zich de knuffels van de Rode Kruis-afdeling Utrecht ten deel vallen. Da's weer € 90.000 voor het goede doel in de pocket. Foto: Ashvini Panday