Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis begeleidt 82 Chibok-meisjes uit Nigeria terug naar huis
7 mei 2017 |

Rode Kruis begeleidt 82 Chibok-meisjes uit Nigeria terug naar huis

​​​Gisteren zijn 82 ontvoerde 'Chibok-meisjes' uit Nigeria vrijgelaten en overgedragen aan het Rode Kruis. "Wij zijn zo opgelucht dat we deze meisjes nu met hun familie kunnen herenigen", aldus Patrick Youssef van het Rode Kruis in Afrika. ​

IMG_8991.JPGRuim drie jaar geleden werden 220 meisjes uit Nigeria ontvoerd 

Het is ruim drie jaar geleden dat minstens 220 meisjes uit Chibok vanuit hun school werden ontvoerd. De vrijlating van gisteren is de grootste tot nu toe. In oktober werd een twintigtal vrijgelaten. 

Geen deelnemer van onderhandelingen 

"Vanuit onze neutrale positie zijn wij géén deelnemer van de onderhandelingen", benadrukt woordvoerder Belinda van der Gaag. "​​​​​Wij hebben gezorgd voor een veilige transfer, bieden de meisjes psychische en medische hulp en helpen bij het terugvinden van hun familie." 

​​Hereniging

Het Rode Kruis heeft wereldwijd speciale teams die helpen bij onder andere de hereniging van mensen die elkaar door een ramp of conflict zijn kwijtgeraakt. Hier gaat een lang en moeizaam proces aan vooraf dat soms maanden of zelfs jaren kan duren. ​

Help mee

De Chibok-meisjes en hun families zijn slachtoffer van een aanhoudend conflict. Helaas leven ontelbaar veel mensen op deze wereld in een crisisgebied. Hulp is hard nodig. 

doneer-nu.png ​​​​


Artikel delen?