Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Filipijnse Rode Kruis bereidt zich voor op tyfoon Rammasun
15 juli 2014 |

Filipijnse Rode Kruis bereidt zich voor op tyfoon Rammasun

Het Filipijnse Rode Kruis bereidt zich voor op de komst van Rammasun. De tyfoon die lokaal Glenda wordt genoemd, bereikt naar verwachting later vandaag het vasteland. 

Veiligheidsadviezen aan lokale bevolking  

De voorbereiding op de impact van de tropische storm Rammasun is in het oostelijke deel van de Filipijnse archipel in volle gang. Het Filipijnse Rode Kruis is gestart met het geven van veiligheidsadviezen en storm-updates aan de lokale bevolking. Een groot netwerk van vrijwilligers staat klaar om, indien nodig, direct hulp te kunnen verlenen of hulpgoederen uit te delen. De hulporganisatie heeft noodhulpgoederen op voorraad  om, indien nodig, minstens 20.000 families te kunnen helpen met voedsel, slaapmatten, hygiëne-kits en muskietennetten.

Eerste tyfoon van het regenseizoen

Rammasun is de eerste tyfoon van dit regenseizoen die ook aan land komt, waarschijnlijk in de regio van Bicol op het eiland Luzon. De voorspellingen zijn dat de tyfoon woensdag verder draait richting het noordwesten, over dichtbevolkte gebieden, waaronder Manilla en omgeving. Het Rode Kruis verwacht dat de kracht van de storm zal afnemen zodra deze boven land komt. Desondanks kan die nog steeds gepaard gaan met extreme valwinden, windsnelheden tot 120-150 km/uur, modderstromen en vloedgolven.

PRC.png