Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis betreurt opnieuw dood van twee vrijwilligers
21 augustus 2014 |

Rode Kruis betreurt opnieuw dood van twee vrijwilligers

Opnieuw zijn twee vrijwilligers omgekomen tijdens hun werk voor het Rode Kruis. Een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan en een vrijwilliger van het Centraal Afrikaanse Rode Kruis.

Bangui, Centraal Afrika

Tijdens de evacuatie van gewonden in Banqui werd Bienvenu Bandios, vrijwilliger van het Centraal Afrikaanse Rode Kruis neergeschoten. Bienvenu zette zich al 5 jaar in voor het Rode Kruis en stond bekend als een open, vrolijke en gemotiveerde vrijwilliger die altijd bereid was om andere te helpen. "We zijn enorm geschokt door dit verlies'' zegt Antoine Mbao Bogo, president van het Centraal-Afrikaanse Rode Kruis. ''Het is schokkend en onacceptabel."

Raqqa, Syrië

Hassan Hammoud Al Hilal, vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan overleed tijdens zijn werk in Raqqa, Syrië. Hassan maakte al 3 jaar deel uit van het Syrische Rode Kruis. Zijn dood laat wederom zien in wat voor complexe en gevaarlijke omgeving de vrijwilligers zich bevinden. Sinds het begin van het conflict in Syrië zijn al 38 vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan overleden.

#ProtectOurVolunteers

Afgelopen week startte tijdens World Humanitarian Day op 19 augustus 2014, de wereldwijde online campagne onder de naam 'Protect Our Volunteers'. Hierin vragen vrijwilligers overal ter wereld aandacht voor de veiligheid van hun collega's door middel van een selfie, die met de hashtag #ProtectOurVolunteers verspreid wordt via twitter.

Oorlogsrecht

Na deze gebeurtenissen vraagt het Internationale Rode Kruis wederom aandacht voor het humanitair oorlogsrecht. De noodhulporganisatie roept alle strijdende partijen op zich aan hun verplichting te houden en de regels van het humanitair oorlogsrecht na te leven.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn