Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis biedt hulp na verwoestende aardbeving in Haïti
13 januari 2010 |

Rode Kruis biedt hulp na verwoestende aardbeving in Haïti

Een aardbeving van 7.3 op de schaal van Richter heeft Haïti dinsdag getroffen. Vrijwilligers van het Haïtiaanse Rode Kruis bieden momenteel hulp aan gewonden en ondersteuning aan ziekenhuizen die onvoldoende capaciteit hebben voor een ramp van deze omvang. Later vandaag arriveren twee noodhulpteams van het Internationale Rode Kruis om extra ondersteuning te bieden.

 
De aardbeving trof de hoofdstad Port-au-Prince en andere gebieden van het land. Het meest getroffen gebied is Haïti's West Provincie met een populatie van 2,2, miljoen. Er is momenteel dringend behoefte aan opsporingsteams, veldziekenhuizen, gezondheidszorg, waterzuivering, onderdaksvoorzieningen, logistieke ondersteuning en telecommunicatie.  

Rode Kruis 

Het Internationale Rode Kruis heeft in Haïti momenteel voor 3000 families voorzieningen beschikbaar die in de eerste levensbehoefte kunnen voorzien. In Port-au-Prince zijn deze voorzieningen voor 500 families beschikbaar. Deze noodvoorzieningen bestaan uit keukenmaterialen, persoonlijke verzorgingspakketten, dekens en containers om drinkwater in op te slaan.  

Noodhulpteam

Een noodhulpteam met diverse experts op het gebied van gezondheidszorg en logistiek zal later vandaag arriveren om het Haïtiaanse Rode Kruis te ondersteunen in de hulpverlening. Daarnaast zal een noodhulpteam van het Rode Kruis en de Europese Unie zich gaan richten op een inventarisatie van de schade en de meeste dringende behoeften. Het Nederlandse Rode Kruis onderzoekt in Benelux-verband welke noodhulpteams naar Haïti kunnen afreizen. Het Internationale Rode Kruis zal beoordelen of deze specifieke hulp gewenst is.

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |